SPORTSKO VEČE I IGROBUS NA STADIONU U DUBRAVICI

25 Jul 2023

U ponedeljak, 24.7.2023. godine, organizali smo sportske i zabavne aktvnosti za mještanje Mjesne zajednice Dubravica.

Sportsko veče je održano na otvorenom, na stadionu u Dubravici, koji su prethodno mještani i volonteri pokosili i uredili za održavanje različitih sportskih igara.

Uz pomoć trenera Hasiba Imširovića iz NK „Krivaja“, učesnici su se takmičili u pucanju i odbrani penala te odigrali fudbalsku utakmicu na dva gola. Pored fudbala dio učesnika se oprobalo u basketu na obližnjem košu.

Uz sportske aktivnosti tu je bio i „Igrobus“, a ovaj put su nam se pridružili i volonteri „Strani vari“ iz Italije i Zavidovića koji su pripremili veliki broj igara za djecu. Poseban interes je bio za dva umjetnika iz Čilea koji izveli cirkuski performans žongliranja.

Ovom prilikom okupio se veliki broj mještana kao i posjetilaca iz drugih djelova Grada koji su veoma pozitivno ocjenili ovaj vid animacije djece i mladih. Aktivnosti doprinose  poboljšanju i obogaćivanju sadržaja i učešća građana u društvenom centru MZ Dubravica Zavidovići kao i aktiviranju loklanih resursa za unapređenje zajednice.

Fotogaleriju sa aktivnosti možete pogledati na facebook stranici ALD Zavidovici i MZ Dubravica Društveni centar.

Projekat "Osnaživanje društvenog centra u Mz Dubravica" se realizuje u sklopu projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, kojeg financiraju Vlada Švicarske i Švedska, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

Where we are

Agencija lokalne demokratije
LDA Zavidovici

Omladinska 10
72220 Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Tel/fax +387 32 877 008
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Compatible browsers: IE 9+, Firefox, Chrome, Opera, Safari

City and membership info