RAZVOJ ŽIVOTNIH VJEŠTINA ZA MLADE

20 Apr 2023

U Društvenom centru MZ Dubravica održavaju se radionice za razvoj životnih vještina za mlade. Kako bi se mladima pružila prilika da upotpune svoje komunikacijske sposobnosti, sposobnosti kritičkog mišljenja i asertivnosti što dovodi do veće otpornosti na nepoželjno ponašanje, organizujemo niz radionica kroz koje će mladi dobiti šansu da izgrade svoje kapacitete.

Program radionica za mlade sastoji se od 5 radionica usmjerenih na temu razvoja životnih vještina: samosvjest, samoregulacija, samopoštovanje, medijacija, mentorstvom, upravljanje stresom, asertivnost, aktivno slušanje, adaptabilnost, refleskivnost, odgovornost, timski rad, upravljanje vremenom i kritičko mišljenje. 

Učesnici radionica kroz vlastite primjere i interaktivne aktivnosti uče i poboljšavaju ove raznolike “soft skills“ (meke vještine) i životne vještine.  Sama metodologija je osmišljena kao skup materijala i interaktivnih vježbi u kojima svaki učesnik/učesnica može naučiti i steći određeni nivo vještina.

Facilitatori radionca su Ferida Ilić i Jasmin Mehić koji mlade vode kroz ovaj program interkativnih radionica.

Projekat "Osnaživanje društvenog centra u Mz Dubravica" se realizuje u sklopu projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, kojeg financiraju Vlada Švicarske i Švedska, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

Where we are

Agencija lokalne demokratije
LDA Zavidovici

Omladinska 10
72220 Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Tel/fax +387 32 877 008
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Compatible browsers: IE 9+, Firefox, Chrome, Opera, Safari

City and membership info